Kan Detox hjelpe deg ned i vekt?

Detox er en form for rensekur som først og fremst er ment å fjerne avfallsstoffer fra kroppen. Det skal gi en rekke helsefordeler og blant annet gjøre det lettere å gå ned i vekt, i alle fall i følge de som selger denne typen kosttilskudd. I denne artikkelen ser vi på om det virkelig er slik at kosttilskudd av typen detox kan benyttes som slankepiller.

Argumenter for at detox funker
Det finnes forholdsvis gode argumenter for at detox kan være et nyttig hjelpemiddel i kampen mot overvekt. En kropp og ikke minst en fordøyelse som fungerer best mulig vil nemlig være viktig for mulighetene til å gå ned i vekt og i tillegg skal en rensekur kunne sørge for mer overskudd og energi, noe som betyr at du kan forbrenne flere kalorier. I tillegg er det slik at flere av disse kosttilskuddene inneholder urter med dokumentert slankeeffekt, for eksempel gurkemeie som har vist seg delvis å kunne forhindre at vi legger på oss. Et annet argument for at detox funker er at flere har god erfaring med å benytte denne typen kosttilskudd i forbindelse med slanking.


Argumenter mot rensekurer
Det finnes også fornuftige argumenter mot at detox funker som slankemiddel og en av disse er at det finnes lite dokumentasjon som støtter denne påstanden om en slankende effekt. Videre hevder de fleste eksperter at denne typen rensekurer rett og slett er unødvendige fordi kroppen er i stand til å kvitte seg med avfallsstoffer. Det stemmer nok til en viss grad, men vi blir stadig eksponert for større mengder kjemiske og til dels giftige stoffer. Hvor mye kroppen kan takle på egenhånd vet ingen med sikkerhet.

En liten konklusjon
Det finnes ikke grunnlag for sikkert å uttale seg om hvorvidt det er mulig å slanke seg ved hjelp av detox, men det er mulig å konkludere med hva som er mest sannsynlig og vår konklusjon blir todelt. For det første finnes det svært liten grunn til å tro at detox alene vil hjelpe noen ned i vekt. For det andre er det sannsynlig at denne typen kosttilskudd vil kunne gi et bedre grunnlag for å lykkes med slankingen.

Det er med andre ord mye som tyder på at detox kan øke mulighetene for å gå ned i vekt, men du må uansett sørge for selve slanking på egenhånd. Først og fremst ved trening, et sunnere kosthold og eventuelt et slankeprodukt som virkelig funker, for eksempel noen av disse.

  • Her kan du lese om en slankemedisin som blokkerer fett
  • Her kan du lese om slankepiller som virker raskt
  • Her kan du lese om et reseptfritt slankeprodukt som blokkerer fett
  • Her kan du lese om slankepiller som hjelper deg å spise mindre
  • Her kan du lese om slankepiller som virker raskt
  • Her kan du lese om et slankeprodukt som øker forbrenningen