Slanketips for bedre fettforbrenning

Sammen med det å redusere kaloriinntaket er økt fettforbrenning den beste (eneste?) muligheten til å gå ned i vekt. Her er noen slanketips om hvordan du kan øke din forbrenning. Noen av tipsene fremstår riktig så gode, mens andre like mye er ment som et humoristisk innslag. For eksempel tipset om å øke fettforbrenningen ved hjelp av latter. Men for all del, alt som krever energi vil gi økt forbrenning.

Vær fysisk aktiv
Det aller beste slanketipset både i forhold til fettforbrenning spesielt og slanking generelt, er å være i regelmessig fysisk aktivitet. Det skyldes delvis at all fysisk aktivitet øker forbrenningen, men også at det betraktelig vil øke mulighetene til å bli kvitt overvekt for godt. Sistnevnte punkt støttes av en rekke studier og må kunne betegnes som et allment akseptert faktum.

Forsøk med lange treningsøkter
Trening om mosjon med lang varighet betyr at kroppen forbrenner mange kalorier. I tillegg er det slik at andelen fett som forbrennes da øker og dermed er lange treningsøkter (med moderat intensitet) et slanketips som gir økt fettforbrenning. Legg for øvrig merke til at det i utgangspunktet er slik at vi alltid forbrenner både karbohydrater og fett, men samtidig er det slik at forholdet mellom energikildene varierer.

Øk forbrenningen så ofte du kan
Det finnes mange små triks som kan gi økt fettforbrenning, blant annet det å velge trapper fremfor heisen. Et annet slanketips som går igjen på amerikanske nettsteder et det at du skal sitte oppreist i en korrekt sittestilling og i alle fall ikke ligge på sofaen når du ser TV. Poenget er naturligvis at du ved for å sitte oppreist må bruke muskler og dermed øker forbrenningen.

Forsøk med sterke krydder
Sterke krydder som chilipepper og sort pepper gir ifølge American Society for Nutrition økt fettforbrenning. Det finnes også en rekke studier som dokumenterer denne påstanden og blant annet er det dokumentert at chilipepper kan øke forbrenningen med nærmere 300 kalorier pr dag. Et slankeprodukt med chilipepper er med andre ord et godt slanketips som kan hjelpe deg ned i vekt. Et slikt slankeprodukt er MetaBurn.

Punktslanking er umulig
I følge en rekke anerkjente eksperter er punktslanking umulig. Jogging er med andre ord like effektivt som sit ups, dersom kaloriforbruket er likt. Glem derfor alt om punktslanking og fokuser på trening som aktiverer hele kroppen og størst mulig muskelgrupper er slanketipset fra professor Darlene Sedlock.

Sjekk vår omtale av Royal Burner
Sjekk vår omtale av slankeplaster

Har du dårlig tid?
All fysisk aktivitet hjelper, men dersom du har dårlig tid bør du vurdere noen få minutter med trening på maks intensitet. Det er et slanketips som kommer fra forskere ved University of Edinburgh. Gjennom en studie gant de nemlig ut at selv så lite som 2-3 minutter trening på maks intensitet er nok til å gi merkbart økt fettforbrenning

Slanketips om turgåing
Turgåing er på mange måter den perfekte formen for mosjon, spesielt i forhold til slanking. Det skyldes delvis at de aller fleste kan gå tur og delvis at du kan tilpasse turgåingen til den intensiteten du ønsker. En rolig tur i nabolaget, en langtur i skog og mark, eller en skikkelig fjelltur med tung oppakning. Turgåing passer nesten for alle og oppakning i ulendt terreng betyr meget høy fettforbrenning. For deg som ikke ønsker å gå med sekk er for øvrig staver er godt slanketips som ifølge studier øker kaloriforbruket med mer enn 20 prosent. Her kan du les mer om slanking og blant annet finner flere tips om turgåing.